له كۆریای باشوور ساڵانه میهرهجانێكی گهوره سازدهكریت بۆشهق بوونی دهریا كهناسراوه بهموعجیزهی موسی(علیه السلام), بێگوومان ئهمهناونیشانێكی غهریب و نهبیستراوه بۆ ئێمه بهڵام ساڵانه لهههمان كات و سات دا بهملیۆنهها كهس لهشوێنه جیاجیاكانی جیهانهوه ڕوولهم میهرهجانه گهورهیهدهكهن وپێكهوه چاوهڕێی شهق بوونی دهریاكهدهكهن, وهئهوان بۆیان دهركهووتوه كهئهوه تهنها موعجیزهیهكی خوای گهورهیه وبۆیه ئێمه لهنهێنیهكانی ئهم ڕووداوانه بێ ئاگاین,بهناوی خوا گهشتهكهمان دهست پێدهكهین:
ئهم میهرهجانه كۆریهكان پێی ههڵدهستن دووجار یان سێجار لهساڵیكدا بههۆی شهق بوونی دهریاو دهركهوتنی مهمهڕێكی درێژ لهناوهراستی ئاوهكهدا تاوهكو جهزیرهی جیندو.
لهم كاتهدا كۆریهكان یاریه ئاگریهكان بهكاردههێنن بۆدهربڕینی خۆشی وشادیان و زیاتر له ملیۆنێك كهس لهههموو شوێنێكی دونیاوه ئامادهی ئهم دیارده جوانه دهبن, وهزۆرینهی ئهوانهی سهردانی ئهم شوێنه دهكهن فهڕهنسین بههۆی ئهوهی كه سهفیری وڵاتی فهڕهنسا سهردانی ئهم شوێنهی كردووه و بههاوڵاتیانی وڵاتی فهڕهنسا ڕاگهیهنراوه ئهم دیارده نامۆیه.وهچهندین بابهت لهڕۆژنامهو گۆڤارهكانی فهڕهنسا بڵاوكراوهتهوه لهسهر ئهم دیاردهیه.
ههمووكهس توانای ڕۆیشتنی بهناو ئهو مهمهڕهدا ههیه كهلهناوهڕاستی بهحرهكه دروست دهبێت چونكه پانی مهمهڕهكه 40 مهترهو درێژیهكهشی 2,8 كیلۆمهتره.
ئهم بهحره شهق بوونی ههبووه له مانگی مارس و مایۆ و اغستس لهساڵی جیاواز جیاواز دا وشهقبوونهكه بهلایهنی كهم سهعاتێك دهخایهنێت و پاشان بهحرهكه دهگهڕێتهوه سهر ههمان بارودۆخی پێشووی .
(سبحان الله) ئهم دیاردهیه بهیهكێك لهدیارده ههره نامۆكانی دونیا دهژمێردرێت وه به موعجیزهی پێغهمبهر موسی بهناوبانگه بهتهواوی دیاردهیهكی جوان وسهرنج ڕاكێشه.
ئهم میهرهجانه كۆریهكان پێی ههڵدهستن دووجار یان سێجار لهساڵیكدا بههۆی شهق بوونی دهریاو دهركهوتنی مهمهڕێكی درێژ لهناوهراستی ئاوهكهدا تاوهكو جهزیرهی جیندو.
لهم كاتهدا كۆریهكان یاریه ئاگریهكان بهكاردههێنن بۆدهربڕینی خۆشی وشادیان و زیاتر له ملیۆنێك كهس لهههموو شوێنێكی دونیاوه ئامادهی ئهم دیارده جوانه دهبن, وهزۆرینهی ئهوانهی سهردانی ئهم شوێنه دهكهن فهڕهنسین بههۆی ئهوهی كه سهفیری وڵاتی فهڕهنسا سهردانی ئهم شوێنهی كردووه و بههاوڵاتیانی وڵاتی فهڕهنسا ڕاگهیهنراوه ئهم دیارده نامۆیه.وهچهندین بابهت لهڕۆژنامهو گۆڤارهكانی فهڕهنسا بڵاوكراوهتهوه لهسهر ئهم دیاردهیه.
ههمووكهس توانای ڕۆیشتنی بهناو ئهو مهمهڕهدا ههیه كهلهناوهڕاستی بهحرهكه دروست دهبێت چونكه پانی مهمهڕهكه 40 مهترهو درێژیهكهشی 2,8 كیلۆمهتره.
ئهم بهحره شهق بوونی ههبووه له مانگی مارس و مایۆ و اغستس لهساڵی جیاواز جیاواز دا وشهقبوونهكه بهلایهنی كهم سهعاتێك دهخایهنێت و پاشان بهحرهكه دهگهڕێتهوه سهر ههمان بارودۆخی پێشووی .
(سبحان الله) ئهم دیاردهیه بهیهكێك لهدیارده ههره نامۆكانی دونیا دهژمێردرێت وه به موعجیزهی پێغهمبهر موسی بهناوبانگه بهتهواوی دیاردهیهكی جوان وسهرنج ڕاكێشه.
الأربعاء أكتوبر 12, 2011 9:50 pm من طرف kamaran
» معلومات غريبه عن بعض الحيوانات
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:45 am من طرف عبدالله عمر
» لماذا لا يقع العنكبوت في شباكه الخاصة ؟؟
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:44 am من طرف عبدالله عمر
» كيف تنام بسرعة ؟
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:43 am من طرف عبدالله عمر
» Proverbi
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:21 am من طرف عبدالله عمر
» Non arrendiamoci
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:17 am من طرف عبدالله عمر
» L'AMICIZIA
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:11 am من طرف عبدالله عمر
» BUON GIORNO
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:01 am من طرف عبدالله عمر
» Perche' Ho Scelto L'islam