بهپێی لێكۆڵینهوهیهكی ئهمریكی دهركهوتووه, كه ئهو پیاوانهی ژیانی هاوسهرگیریان پێكهێناوه ههڵسوكهوتی نایاسایو شهڕانگێزانهیان كهمتره لهو پیاوانهی خێزاندار نین, ئهمهش ئهو ووتهیه پشت ڕاست دهكاتهوه كه هاوسهرگیری مرۆڤ چهسپاو دهكات.
له ماڵپهڕی (لایف ساینس)ی ئهمریكیشهوه ئاماژه بهوه كراوه , كه لێكۆلهرهوانی ئهمریكی له زانكۆی (میتشیغن), دوای ههڵسهنگاندن لهنێوان 475 گهنجی توندڕهوو شهڕانگێز تاكاتی چوونه ناو پڕۆسهی هاوسهرگیری بۆیان دهركهوت, كه 35% ئهو گهنجانه ڕهفتاریان بهرهو باشی چووه.
ئهمهش وا له دهسهڵاتدارانی ئهو وڵاته دهكات هانی گهنجان بدات، بۆ پێكهێنانی ژیانی هاوسهرگیری.
چونكه بهپێی ئهو لێكۆلینهوه شهڕانگێزترین پیاو بۆی ههیه دوای ئهم پرۆسهیه كۆمهڵایهتی ترین كهسی لێ دهربچێ, له لێدوانێكیدا ( ئهلكسندرا بۆرت), كه توێژهرهوهیهكی دهروونیهو شارهزاشه له زانستی بۆ ماوهیی گووتی: لێكۆڵهرهوان دڵنیا نین لهوهی, كه ژیانی هاوسهرگیری گۆڕانو كاریگهریهكی وای ههبێت بهسهر ئافرهتدا, چونكه ئافرهت خۆی له فترهتدا بوونهوهرێكی ههڵسوكهوت نهرمهو ئاستهمه شهڕانگێزی لهنێو ئهو ڕهگهزهدا ههبێت.
له ماڵپهڕی (لایف ساینس)ی ئهمریكیشهوه ئاماژه بهوه كراوه , كه لێكۆلهرهوانی ئهمریكی له زانكۆی (میتشیغن), دوای ههڵسهنگاندن لهنێوان 475 گهنجی توندڕهوو شهڕانگێز تاكاتی چوونه ناو پڕۆسهی هاوسهرگیری بۆیان دهركهوت, كه 35% ئهو گهنجانه ڕهفتاریان بهرهو باشی چووه.
ئهمهش وا له دهسهڵاتدارانی ئهو وڵاته دهكات هانی گهنجان بدات، بۆ پێكهێنانی ژیانی هاوسهرگیری.
چونكه بهپێی ئهو لێكۆلینهوه شهڕانگێزترین پیاو بۆی ههیه دوای ئهم پرۆسهیه كۆمهڵایهتی ترین كهسی لێ دهربچێ, له لێدوانێكیدا ( ئهلكسندرا بۆرت), كه توێژهرهوهیهكی دهروونیهو شارهزاشه له زانستی بۆ ماوهیی گووتی: لێكۆڵهرهوان دڵنیا نین لهوهی, كه ژیانی هاوسهرگیری گۆڕانو كاریگهریهكی وای ههبێت بهسهر ئافرهتدا, چونكه ئافرهت خۆی له فترهتدا بوونهوهرێكی ههڵسوكهوت نهرمهو ئاستهمه شهڕانگێزی لهنێو ئهو ڕهگهزهدا ههبێت.
الأربعاء أكتوبر 12, 2011 9:50 pm من طرف kamaran
» معلومات غريبه عن بعض الحيوانات
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:45 am من طرف عبدالله عمر
» لماذا لا يقع العنكبوت في شباكه الخاصة ؟؟
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:44 am من طرف عبدالله عمر
» كيف تنام بسرعة ؟
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:43 am من طرف عبدالله عمر
» Proverbi
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:21 am من طرف عبدالله عمر
» Non arrendiamoci
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:17 am من طرف عبدالله عمر
» L'AMICIZIA
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:11 am من طرف عبدالله عمر
» BUON GIORNO
الخميس سبتمبر 15, 2011 4:01 am من طرف عبدالله عمر
» Perche' Ho Scelto L'islam